Saturday, March 12, 2011

5 More Days Left!!

 Sesungguhnya perjalanan kami masih jauh Ya Allah.
Bantulah kami untuk sama2 menghadapi segala mehnaMU

Well, i started the countdown 51 days ago, but now only 5 more days left!! 

Walla! Time is running so fast....

What are my feelings right now? So many people asked me this question repeatedly, again and again. To be frank, so many feelings are there in my self at this moment. Some nervousness plus some excitement plus some this feeling,plus some that feeling and the list of feelings go on and on. 

Really hope everything run smoothly without any problem.InsyaAllah...


Allahumma yassir wa la tu'assir (O Allah,Make things easier for me and don't make them difficult)

Rabbanaa Atina fiddunya hasanatan wa fil aakhirati hasanatan waqina azabannar (O my our Lord: give us the goodness of this world and the goodness of the hereafter and save us from the punishment of fire).


Hey wait! Why am i suddenly writing in English?Angin kot. Please excuse me for any grammar and vocab mistakes ya.Ampun!

Ok...back to work! 4 set soalan final dah kena submit this monday. Dan 2 lagi set soalan perlu disiapkan untuk hari khamis dan jumaat untuk kelas pagi, test module terakhir.Alhamdulillah,wani is there to help me to handle that class, tq a lot wani!jasamu dikenang selamanya.

After that depa dah kena tunggu final ja. Then file2 depa pun harus dan wajib diperiksa sebelum pegawai datang. I just dont like to handle these files la.but no choice, it is my work after all!Ikhlaskan hati mu wahai cik siti.

Signing off. Will come here anytime any moment to write and share my feelings.So,be aware guys!

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu.Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta.Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang. Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta

Friday, March 4, 2011

My Love Will Get You Home

If you wander off too far, my love will get you home.
If you follow the wrong star, my love will get you home.
If you ever find yourself, lost and all alone,
get back on your feet and think of me, my love will get you home.
Boy, my love will get you home.

If the bright lights blinds your eyes, my love will get you home.
If your troubles break your stride, my love will get you home.
If you ever find yourself, lost and all alone,
get back on your feet and think of me, my love will get you home.
Boy, my love will get you home.

If you ever feel ashamed, my love will get you home.
When there’s only you to blame, my love will get you home.
If you ever find yourself, lost and all alone,
get back on your feet and think of me, my love will get you home.
Boy, my love will get you home.

If you ever find yourself, lost and all alone,
get back on your feet and think of me, my love will get you home.
Boy, my love will get you home,
Boy, my love will get you home.

p/s : pernah suka lagu ni dulu,lagu dalam sebuah drama bersiri cina yang aku dan cik ros minat kira-kira 2 thn lepas. tajuk drama cina tu dah lupa dah.tajuk lagu ni apatah lagi.apa yang aku ingt,hero dia mati di hujung cerita ni.kuikuik.entah la cik ros ingat or tak?

cik ros u ingat tak?

Tuesday, March 1, 2011

Pertemuan dan Perpisahan

Cik siti dalam kelas dah,sementara menunggu kelas penuh boleh la cik siti conteng2 kat dinding putih blog cik siti ni..

Bangun pagi tadi tengok hanphone, tarikh dah 1 mac,akhirnya tanggal 1 mac menjelma juga yer.pejam celik pejam celik tinggal lagi 17 hari je untuk tarikh istimewa cik siti..mcm tak percaya pun ye gak.semalam ada soalan daripada insan istimewa,apa perasaan bakal bertukar status?

Ermm,mcm2 perasaan sebenarnya syukur,happy,takut,gementar,excited dan mcm2 lagi.segala mcm perasaan ini bakal diulas lebih lanjut bila tarikh itu semakin hampir dan hampir.buat masa ini kita tangguhkan dulu coretan pasal hari istimewa cik siti yer. apapun,cik siti sangat harapkan doa kalian.doakan semunya dimudahkan bagi cik siti dan semoga semuanya berjalan lancar dengan izin dan rahmatNya ;-)

Hari ini,hari pertama tanpa Puan Niza,kerani comel kat kolej cik siti. rasa sayu jugak bila masuk office nak punch tadi,tempat dia kosong je.setiap pertemuan pasti ada perpisahan,dan semoga perpisahan kali ini akan membawa lebih banyak kebaikan buat diri smua....

Bercakap pasal perpisahan,lumrah dunia.masa abis spm dulu,sedih sangat nak berpisah dgn kawan-kawan sekolah. rasa mcm tak boleh nak terima. lepas tu,sambung ke kolej,berpisah dgn kawan2 kolej. lepas tu,sambung ke universiti.tiba masa,berpisah lagi. perpisahan kali ini agak terasa jugak,sebab alam universiti memang alam mempunyai kesan terbesar dlm hidup cik siti. berpisah dengan mohabbatein2 kesayangan. namun,alhamdulillah dpt dihadapi dengan tenang. ukhwah tetap utuh terjalin sehingga kini,

Kemudian memasuki alam pekerjaan. Kerja pertama menjadi guru sandaran di sebuah sekolah menengah mmg sangat menguji kesabaran aku. Ishh,tak dpt dilupakan. aku sering coretkan peristiwa2 yang berlaku pada aku dlm blog aku dulu. perpisahan di sini memang aku nanti2kan...perpisahan yang membuat jiwa dan mindaku aman.tidak mungkin aku akan jejak ke sekolah itu lagi....

opppsss,masa untuk mengajar sudah sampai,nanti cik siti sambung lagi yer...-10.02 am-