Tuesday, April 27, 2010

Update Ringkas

baru lepas buat revision class.esok ujian lisan.lusa ujian bertulis.fuhhh,aku lak yang risau.apalah yang depa ni nak jawab.sempat lg aku nak tulis blog time2 camni kan?ngantuk gila.dan lapar gila.arini takda kawan nak turun lunch.so makan biskut je la.tp nape mengantuk?tu yang tak paham.sedangkan tido awal.dan tak jaga langsung sepanjang mlm.alih2,buka mata je,dah subuh....

tak sabar tunggu pukul 5. nak punch tepat pukul 5 dan terus terbang balik rumah.terbang naik bus.so,korang agak2 la pukul berapa aku boleh sampai rumah.uwaaaaaa...nak layan lagu pun tak leh,student dok ada lg ni.layan fb ja la sambil2 dok bt keja...

wassalam

Sunday, April 25, 2010

Alkisah hari rabu

Alkisahnya, hari rabu lepas merupakan hari yang kelam kabut buat aku. elok2 dah sampai office,baru perasan adapter laptop tertinggal kat rumah.apa lagi,panjatlah tangga office tiga tingkat tu,punch then turun semula.balik rumah ambik adapter.then panjat semula tangga hikmat tu.fuhhhhhh....ada can nak kurus tak?

then masuk kelas berpeluh2.walaupun ada econ.tp alhamdulillah dapat manage class dengan baik.ada gak yang persoalkan kenapa aku perlu gunakan slide powerpoint untuk mengajar. well,bagi aku masing2 ada cara masing2. aku tak mau bazir masa aku dengan menulis.gunakan saja teknologi.apa guna teknologi kalau tak digunakan?betul tak?

lepas tu,tengahari keluar makan. teringin makan western food. dengan selambanya aku order chicken chop.sorang lagi order fish&chip. seorang lagi nasi gorang.tba2,kawan yang order fish n chip bersuara,alamak ada 7 rgt saja dlm purse.ALAMAK!aku pun.ada 7 rgt ja dlm purse.aku lak bersuara.....

maisng2 dah gabra.mujurlah kawan yang order nasi grg tu ada duit lebih.so tolong ktroang bayarkan.tp masa dok tgh makan tu,mcm2 dah ktorang bayankan,kalau tak cukup duit camana?kena basuh pinggan?atauapun seorang jadi tebusan,yang lain p ambik duit...cuba teka sape yang sanggup korbankan diri jadi tebusan?

cik siti lah...sape lg?sbb ape korang tau tak?

sebab...malas nak panjat tangga jejantas dan tangga office.sanggup dijadikan tebusan..adoi,kelakar betul!

moral of story,sediakan duit secukupnya sebelum order makanan ya kawan2....jangan jadi mcm ktorang ni...kuikuik

ok...stoppp...kalau bg aku menulis,mcm2 lagi aku akan menulis.tp ada kerja nak buat...

c u all next time!wassalam

Saturday, April 17, 2010

sudah seminggu



sedang aku menulis entry ni,cuaca diluar sana sangat indah.nak kata mendung tak.nak kata cerah pun tak.disamping lagu2 indah yang menjadi halwa telinga aku.wahhhh...layannnn!

sudah seminggu aku dah keje as lecturer kat salah sebuah kolej kat sini.rezki yang datang tanpa disangka2 langsung.selasa petang tiba2 kawan aku call suruh datang interview.hari rabu interview.masa tu juga dah dapat.then dorang suruh join hari jumaat.sungguh aku tak sangka langsung!dan kesyukuran yang tidak henti2 aku panjatkan kepada Allah.

Dan (ingatlah) ketika Tuhan kamu memberitahu: "Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambahi nikmatKu kepada kamu, dan demi sesungguhnya, jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azabKu amatlah keras". - ibrahim :7-

sungguh janji Allah itu pasti!dan aku sehingga hari ini masih tidak jemu mendidik hati aku untuk syukur pada apa yang ada.redha pada apa yang tiada.

oh ya!arini keputusan panggilan ke temuduga KPLI keluar. rezeki masih belum memihak kepada aku. begitu juga dengan panggilan ke Medsi. rezki bukan milik aku.Allah akan gantikan dengan yang lebih baik.InsyaAllah.betapa dalamnya cita2 aku untuk menjadi seorang guru.hanya Allah Yang Tahu.

errrm..akhirnya tadi dapat juga aku beli handbeg dan kasut yang berkenan dihati.memang puas hati.dan rasa frust pun hilang!konon-kononya hadiah untuk diri sendiri la tu.best jugak bila dapat memanjakan diri sendiri dengan menghadiahkan diri sendiri dengan hadiah.ada rasa kepuasan.ada rasa kegembiraan.ada rasa penghargaan pada diri sendiri

next month pun aku dah rancang untuk beli hadiah untuk diri aku.mesti korang nak tahu kan?kan?tungguuuuuuuuuuu....next month korang akan tahu jawapannya ;-)

notakaki : Ya Allah,permudahkanlah segalanya bagiku....ameen ya Allah!